4η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

IMG_2271 - Αντιγραφή

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου,στα πλαίσια εορτασμού της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού, επισκεφτήκαμε το γειτονικό μας κλειστό γήπεδο <<Παντελής ΝΙκολαΐδης>>”.Εκεί οι μαθητές όλων των τμημάτων μυήθηκαν στις τεχνικές του μπάσκετ και του βόλεΐ υπό την καθοδήγηση των προπονητών του αθλητικού όμιλου <<¨Φάρος Κερατσινίου>>.

3η Πανελλήνια μέρα σχολικού αθλητισμού

img_20161003_123629-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Σήμερα, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, γιορτάσαμε στο σχολείο μας την Πανελλήνια μέρα Σχολικού αθλητισμού.

Συζητήσαμε για τα αθλήματα, τη χαρά και το δικαίωμα της άθλησης, παίξαμε παιχνίδια στην αυλή συμμετείχαμε σε αγώνες , παρακολουθήσαμε βίντεο , ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε κατασκευές με θέμα τον αθλητισμό.

.

 

 

 

Eπίσκεψη στο Ο.Α.Κ.Α

Την Παρασκεύή το σχολείο μας επισκέφθηκε το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.Οι μαθητές διασκέδασαν παίζοντας και μαθαίνοντας τα Ολυμπιακά αθλήματα υπό την καθοδήγηση καθηγητών Φυσικής Αγωγής.Είδαν από κοντά το κεντρικό στάδιο όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 και έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και μετάλλια.

Eυ αγωνίζεσθαι

 

Την Πέμπτη η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας(ΕΘΝ.Ο.Α) επισκέφτηκε το σχολείο μας και υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα <<Ευ αγωνίζεσθαι>>Αννα Πολάτου.

Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη διάδοση των αρχών του Ευ αγωνίζεσθαι, του Φίλαθλου πνεύματος και της εξωσχολικής Φυσικής Αγωγής των παιδιών.

Στελέχη της Ολυμπιακής Ακαδημίας και εξειδικευμένοι εθνικοί προπονητές δίδαξαν στα παιδιά γνωστά αλλά και μη διαδεδομένα Ολυμπιακά αθλήματα.