Επίσκεψη της Στ΄ τάξης στο μουσείο του ΟΤΕ

  Πριν από λίγες ημέρες μάς δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούμε το μουσείο του ΟΤΕ. Το ταξίδι μας στους τρόπους τηλεπικοινωνιών ξεκίνησε από τον αρχαίο κόσμο, φρυκτωρίες, πυρσεία και υδραυλικός τηλέγραφος ζωντάνεψαν στα μάτια μας.Μετά συνεχίσαμε στη σύγχρονη εποχή και γνωρίσαμε τον εφευρέτη του τηλεφώνου. Μας εντυπωσίασαν το πρώτο εικονοτηλέφωνο, ένας από τους πρώτους υπολογιστές και το πρώτο τηλεοπτικό στούντιο.  Το ταξίδι μας κατέληξε στη δορυφορική εποχή.  Ήταν μια εξαιρετική επίσκεψη γεμάτη πληροφορίες και δράση

Επίσκεψη στον Βοτανικό κήπο Διομήδους

IMG_2294 - Αντιγραφή (2)

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου πήγαμε εκδρομή στον Βοτανικό κήπο.Την ξενάγηση μας την έκανε γεωπόνος .Είδαμε ψηλά δέντρα,πεύκα, κυπαρίσσια,ελιές, φυτά από άλλες χώρες όπως μπαμπού, πάπυρο και άλλα πολλά.Υπήρχαν όμορφα, χρωματιστά λουλούδια, καθώς και  λουλούδια από ξένες χώρες με περίεργες ονομασίες.Ο ξεναγός μας πήγε σε ένα μέρος πολύ ηλιόλουστο όπου μας έδειξε νούφαρα και χελώνες. Ύστερα  επισκεφτήκαμε μια καταπληκτική λίμνη με ψάρια που πήδαγαν μέσα κι έξω απ” το νερό.Θα ήθελα να μας έδειχναν πιο πολλά φυτά!

Βαγγέλης Β.

Μαθητής Δ” τάξης

IMG_2288 - Αντιγραφή

Eπίσκεψη στο Ο.Α.Κ.Α

Την Παρασκεύή το σχολείο μας επισκέφθηκε το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.Οι μαθητές διασκέδασαν παίζοντας και μαθαίνοντας τα Ολυμπιακά αθλήματα υπό την καθοδήγηση καθηγητών Φυσικής Αγωγής.Είδαν από κοντά το κεντρικό στάδιο όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 και έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και μετάλλια.

Eυ αγωνίζεσθαι

 

Την Πέμπτη η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας(ΕΘΝ.Ο.Α) επισκέφτηκε το σχολείο μας και υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα <<Ευ αγωνίζεσθαι>>Αννα Πολάτου.

Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη διάδοση των αρχών του Ευ αγωνίζεσθαι, του Φίλαθλου πνεύματος και της εξωσχολικής Φυσικής Αγωγής των παιδιών.

Στελέχη της Ολυμπιακής Ακαδημίας και εξειδικευμένοι εθνικοί προπονητές δίδαξαν στα παιδιά γνωστά αλλά και μη διαδεδομένα Ολυμπιακά αθλήματα.