Η εφημερίδα της ανακύκλωσης

Φέτος οι μαθητές του Γ2 ασχοληθήκαμε  με την ανακύκλωση στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης. Όσες γνώσεις κατακτήσαμε τις κάναμε εφημερίδα ,για να ενημερώσουμε κι εσάς. Διαβάστε, ενημερωθείτε, κατασκευάστε ,παίξτε  κουκλοθέατρο και δοκιμάστε και τις γνώσεις σας ! Καλή ανάγνωση!

Eπίσκεψη στο Ο.Α.Κ.Α

Την Παρασκεύή το σχολείο μας επισκέφθηκε το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.Οι μαθητές διασκέδασαν παίζοντας και μαθαίνοντας τα Ολυμπιακά αθλήματα υπό την καθοδήγηση καθηγητών Φυσικής Αγωγής.Είδαν από κοντά το κεντρικό στάδιο όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004 και έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής και μετάλλια.

Ανακυκλώνω… τη γη σώνω!

Στην αυλή του σχολείου μας έχουμε μπλε κάδους ανακύκλωσης.Πολλά παιδιά όμως δεν ξέρουν να τους χρησιμοποιούν σωστά γι’αυτό και φέτος στην Α” τάξη ασχοληθήκαμε στην ευέλικτη ζώνη με την ανακύκλωση,

Φτιάξαμε στην αίθουσα μας τη γωνιά της ανακύκλωσης όπου σε ξεχωριστά κουτιά συλλέγαμε τα υλικά που ανακυκλώνονται και παράλληλα μαθαίναμε γι’αυτά μέσα από βιβλία και οπτικοακουστικό υλικό,Είδαμε ποια υλικά πρέπει να πετάμε στους μπλε κάδους και πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχουμε όλοι στην Ανακύκλωση για να προστατεύσουμε το περιβάλλον.Επισκεφτήκαμε το οικολογικό πάρκο Ν.Ψυχικού όπου παρακολουθήσαμε πρόγραμμα για την ανακύκλωση.Τέλος με τα ανακυκλώσιμα υλικά που μαζέψαμε στην τάξη φτιάξαμε κατασκευές και μερικά τα χρησιμοποιήσαμε για παιχνίδια στην αυλή.

Eυ αγωνίζεσθαι

 

Την Πέμπτη η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας(ΕΘΝ.Ο.Α) επισκέφτηκε το σχολείο μας και υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα <<Ευ αγωνίζεσθαι>>Αννα Πολάτου.

Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη διάδοση των αρχών του Ευ αγωνίζεσθαι, του Φίλαθλου πνεύματος και της εξωσχολικής Φυσικής Αγωγής των παιδιών.

Στελέχη της Ολυμπιακής Ακαδημίας και εξειδικευμένοι εθνικοί προπονητές δίδαξαν στα παιδιά γνωστά αλλά και μη διαδεδομένα Ολυμπιακά αθλήματα.