Μετρώντας αντίστροφα για τα Χριστούγεννα

IMG_2365

Καθώς θέλαμε η αναμονή μας μέχρι τα Χριστούγεννα να γίνει πιο διασκεδαστική δημιουργήσαμε το δικό μας χωριό «αντίστροφης μετρησης». Ο καθένας μας αφού δημιούργησε το δικό του σπιτάκι, έκρυψε στο πίσω μέρος της πόρτας του ένα μικρό ποιήμα, μια όμορφη ιστορία, ένα ανέκδοτο, μια εύχή ή σκέψη του. Κάθε μέρα τυχαία ανοίγει η πόρτα ενός σπιτιού και διαβάζουμε τί μας άφησε εκεί ο οικοδεσπότης. Το τελευταίο σπιτάκι πρόκειται να ανοίξει την πόρτα του την τελευταία μέρα πριν αποχαιρετιστούμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

 

Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας

Το Ε2 τμήμα του σχολείου μας έλαβε μέρος στο φετινό διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που οργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας με θέμα:

Histoires -Ιστορίες

Οι μαθητές εργάστηκαν με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Γαλλικών επέλεξαν έναν ήρωα παραμυθιού τον περιέγραψαν στη Γαλλική γλώσσα και έφτιαξαν το κοστούμι του μαθαίνοντας γαλλικά μεσα απο τη συνεργασία και τη δημιουργία.

Μπράβο στα παιδιά!

Βιβλιοτρέξαμε και εμείς … και βγήκαμε πρώτοι!!!

Οι μαθητές της Γ1 τάξης τους τέσσερις τελευταίους μήνες πραγματοποίησαμε ένα ταξίδι, με τα φτερά της φαντασίας μας, στις μαγικές σελίδες κάποιων υπέροχων βιβλίων.

Μπαίνοντας στη μηχανή του χρόνου ταξίδεψαμε στην Ακρόπολη του Ικτίνου, του Καλλικράτη, του Φειδία και βοηθήσαμε τη Μελίνα να γίνει η δέκατη τρίτη Θεά του Ολύμπου.Σαν πουλιά πετάξαμε με τη Φρύνη και τη νεράιδα της κάνοντας περίεργα και επικίνδυνα ακροβατικά πάνω στα ακροκέραμα της νυσταγμένης πόλης, αλλά και χορέψαμε μαζί με τον Αργύρη, τον χορό των δελφινιών.

Στείλαμε τις εργασίες μας στην 5η βιβλιοτρεχάλα φιλαναγνωσίας των εκδόσεων Ψυχογιός και είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που πήραμε το 1ο βραβείο!

Η εφημερίδα της ανακύκλωσης

Φέτος οι μαθητές του Γ2 ασχοληθήκαμε  με την ανακύκλωση στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης. Όσες γνώσεις κατακτήσαμε τις κάναμε εφημερίδα ,για να ενημερώσουμε κι εσάς. Διαβάστε, ενημερωθείτε, κατασκευάστε ,παίξτε  κουκλοθέατρο και δοκιμάστε και τις γνώσεις σας ! Καλή ανάγνωση!

Ανακυκλώνω… τη γη σώνω!

Στην αυλή του σχολείου μας έχουμε μπλε κάδους ανακύκλωσης.Πολλά παιδιά όμως δεν ξέρουν να τους χρησιμοποιούν σωστά γι’αυτό και φέτος στην Α” τάξη ασχοληθήκαμε στην ευέλικτη ζώνη με την ανακύκλωση,

Φτιάξαμε στην αίθουσα μας τη γωνιά της ανακύκλωσης όπου σε ξεχωριστά κουτιά συλλέγαμε τα υλικά που ανακυκλώνονται και παράλληλα μαθαίναμε γι’αυτά μέσα από βιβλία και οπτικοακουστικό υλικό,Είδαμε ποια υλικά πρέπει να πετάμε στους μπλε κάδους και πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχουμε όλοι στην Ανακύκλωση για να προστατεύσουμε το περιβάλλον.Επισκεφτήκαμε το οικολογικό πάρκο Ν.Ψυχικού όπου παρακολουθήσαμε πρόγραμμα για την ανακύκλωση.Τέλος με τα ανακυκλώσιμα υλικά που μαζέψαμε στην τάξη φτιάξαμε κατασκευές και μερικά τα χρησιμοποιήσαμε για παιχνίδια στην αυλή.